onsdag 17. oktober 2012

Tanker.


Hei!

Jeg fikk heldigvis en helt super jordmor idag.
Var ganske nervøs for akkurat det, greit å føle at man får god kontakt med den som evt skal følge en gjennom resten av svangerskapet.
Vi snakket masse, og jeg følte endelig at noen er på samme bølgelengde som meg, når det gjelder hvordan jeg ser på situasjonen vår. Hun var veldig direkte, samtidig som at hun var mild og behagelig og snakke med. Og det å klare og være begge deler er jo en sjelden vare nå for tiden føler jeg.
Jeg er så lei av at alle forteller meg hva jeg bør, og hva jeg må og hva jeg må huske på osv.
De er jo ikke inni mitt hode, og de aner jo ikke hvordan alt kjennes på kroppen for meg.
De står jo bare på utsiden og ser situasjonen.
Sikkert kjempelett å råde til det ene og det andre, når det ikke er de som må ta konsekvensene av det etterpå. Problemet i mitt tilfelle er at det ikke er sort hvitt, uansett hva som skjer så vil det få konsekvenser for meg og samvittigheten min. Hadde jeg valgt senabort, ville det ødelagt så mye av meg at jeg er sikker på at ikke jeg hadde blitt Linn igjen. Blir det født, og er alvorlig sykt må jeg leve med at det er min feil at det har vondt, og at alle i familien vår ville "lidd" under det.
Det er to andre barn inni bildet også, som skal ha sitt. Både av oppfølging og den økonomiske delen. Så det er såpass store konsekvenser uansett, at for alles del så håper jeg at hjertet slutter å slå inni magen hvis det er alvorlig sykt og vil bli multihandikapet, og at jeg slipper å velge enten det ene eller det andre. Det er umenneskelige valg, begge deler.
Det er grusomme tanker. Det høres kanskje helt grusomt ut når jeg skriver det sånn, at jeg heller håper det dør av seg selv hvis det er sånn, men før man står i samme situasjon synes jeg ikke man skal dømme. Det er ikke du som må ta konsekvensene.

Så er den den lille prosentsjansen da, for at dette går bra.
At babyen får et godt liv. Om det er friskt eller ei har jo faktisk ikke så stor betydning, det som spiller en rolle er om det får et liv som er verdig å leve (men igjen, hvem bestemmer hva som er et verdig liv og ikke?) uten masse smerter og uten mulighet for bedring. Om det da er en hjertefeil, eller noe annet som kan repareres så vil det jo mest sannsynligvis gå bra. Det er jo når det er mange ting som er galt, at ting blir vanskelig. Som jordmoren sa idag "forbered deg på det verste, og ta det som en positiv overraskelse hvis det går bra". Det er det jeg gjør, det er den beste måten jeg kan takle dette på.
For jeg har ikke tid til noe sammenbrudd, jeg finner knapt tid til å la tårene renne eller fortvilelsen over hele greia synke inn. Jeg går inn og ut av det, skyver det bort og får det i hodet om og om igjen.
Jeg skriver egentlig mest for min egen del nå, så jeg kan forstå at dette ikke er så interessant for alle.
Dette er liksom "fristedet" mitt, hvor jeg kan la alt jeg har i hodet komme ut gjennom fingrene og på tastaturet. Se det svart på hvitt.

Det var jo ikke sånn det skulle bli.

Nå skulle jo vi kose oss med tanken på at vi skal ha en siste liten en, nyte at magen vokser og se forventingene rundt å bli storesøster stige. Glede meg over tanken på og igjen få den dyrebare babytiden, og la hele verden bli snudd opp ned når morsfølelsene kommer for andre gang.
Snuse inn babylukt, kose med små babytær. Se et første smil, og høre en første latter.
Det er det aller største her i livet, og det gjør så vondt og vite at jeg har alt det inni magen min, men så får jeg kanskje ikke fortsettelsen. Det er ikke noe koselig over det, det er bare en tomhet og en usikkerhet som fjerner enhver form for forsøk på å bygge opp forventingene, og gleden som bør være der når man er i ferd med å skape et nytt liv.
Jeg trenger at dette går bra. Men så handler dessverre ikke dette om meg, det er det som er når man er mamma og pappa, våre behov havner i andre rekke.
Nå er alt opp til babyen i magen, og til beskjeden vi får i morgen.
Jeg føler jeg venter på dommedag.

Hjertet slo hvertfall i dag morges, så jeg tør håpe på at det gjør det i morgen også.
Finnes ingen steder å gjemme seg lenger, i morgen kan jeg ikke lenger gjemme meg bak et lite håp, i morgen er det enten eller. Det avgjør hele veien videre. La det være en god vei.

40 kommentarer:

 1. Lykke til i morgen kjære Linn!<3
  Jeg kan forstå det du skriver, jeg har også ville følt det slikt, at det hadde vært bedre om hjertet sluttet å slå selv enn at du må gå igjennom noe av det andre! Jeg føler med deg og håper det går din veg!

  Om babyen skulle dø nå, så får du et nytt mirakel i magen som blir frisk..du vil alltid minnes det som har vært, men du kjemper deg gjennom dette Linn! Du er sterk!

  SvarSlett
 2. Hei! Kom plutselig over bloggen din for en uke siden etter at jeg husker jeg fulgte den gamle bloggen for veldig lenge siden! Morsomt å se forandringene som har skjedd underveis. Jeg ønsker deg masse lykke til videre og med morgendagen og hva det nå enn måtte bringe. Det du skriver i dette innlegget må du vite er helt forståelig. Uansett hva som skjer, eller hva du velger å gjøre/ eventuelt ikke gjøre - så er det ikke noe som er feil. Jeg vil følge med videre - og sender deg og dine kjære all støtte :)

  SvarSlett
 3. åh, tenker støtt og stadig på dere! OG håper virkelig alt går deres vei! Du fortjener det så utrolig mye.. Skal krysse fingre og tær for dere i morgen! masse masse lykek til <3

  SvarSlett
 4. La det være en god vei.

  Ønsker deg alt godt og håper virkelig for deres skyld at det ender godt :)

  "Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end"

  Sender varme tanker<3

  SvarSlett
 5. kjenner dere ikke, men tenker masse på dere om dagen. ønsker det aller aller beste for dere, og krysser det jeg eier og har for dere.

  SvarSlett
 6. Jeg synes du er modig Linn, som faktisk tør å skrive om akkurat hvordan du føler det. I en slik situasjon er alt vanskelig og det beste du kan gjøre er bare å ta en dag om gangen. Ingen vet hva morgedagen vil bringe :)
  Ønsker deg lykke til videre i svangerskapet.

  SvarSlett
 7. Jeg krysser fingrene for deg Linn :) Håper så inderlig at dette går bra, kommer til å tenke på deg :) Sender en kjempestor klem :)

  SvarSlett
 8. Jeg ser virkelig opp til deg som tør å skrive akkurat det du føler, det er ikke mange andre som tør å gjøre det samme i en lignende situasjon! Jeg skjønner deg veldig godt, jeg hadde nok følt akkurat det samme selv. Håper virkelig at du får en positivi beskjed i morgen og at du får et levedyktig og sunt barn, krysser fingrene for det!

  SvarSlett
 9. Lykke til i morgen <3 bare stå på, Linn <3 krysser alt som krysses kan for at det skal gå bra! :) <3

  SvarSlett
 10. Det er ikke noe rett eller galt med hva du velger å gjøre eller ikke velger å gjøre.. <3 Mange klemmer til deg, modige Linn

  SvarSlett
 11. Ønsker deg masse lykke til i morgen, Linn! Krysser fingrene for deg!<3

  SvarSlett
 12. Skjønner hva du mener, selv om det er vanskelig å skjønne en sånn situasjon uten å ha barn eller være gravid selv.. Lykke til i morgen <3

  SvarSlett
 13. Tårer i øya og klump i halsen.. Masse lykke til i morgen! <3

  SvarSlett
 14. Så modig du er som skriver det akkurat som det er! Masse lykke til imorgen. Krysser alt jeg har for at det går bra for dere!

  SvarSlett
 15. Hei Linn.
  Har et familie medlem som er multihandikapet. Det har selvfølgelig blitt mye tid til henne og mindre til oss andre, men gleden av å ha henne i livet vårt gjør at det ikke betyr noen ting.
  Nå må vi ta en dag av gangen for det er snart over. Den 16 år gamle jenten kan dø når som helst, men hun er så glad. Hun smiler og ler og lyser opp hver gang hun ser hunden vår og oss.
  Ville bare si at når ditt barn kommer, om det kommer, så vil alt bli bra uansett.
  Håper du velger det som er riktig for deg.
  Lykke til!

  SvarSlett
 16. Håper virkelig det går rette veien for dere!!
  Jeg skjønner deg når du sier at vis barnet er veldig sykt er det beste at hjerte slutter å slå av seg seg, for uansett det valget du velger om du eventulet må ta det så er det sårt. Eller jeg kan vel ikke si at jeg skjønner deg for eg jo ikke gravid nå, men er ganske sikker på at jeg hadde tenkt det samme! Husk at dette er ditt og Halvard sitt valg ikke la noen presse dere til noe!
  Lykke Lykke til!<3

  SvarSlett
 17. Lykke til i morgen, krysser det som krysses kan for dere! Har fulgt deg gjennom mange år nå, og jeg kjente selv på gleden da nyheten om at dere skulle få et barn til :) Du har en vannvittig styrke, Linn! Følger spent med, men håper selvfølgelig alt går godt for dere! Syntes du tar opp viktige temaer og beundrer deg for den åpenheten og ikke minst modigheten du har:) Tilslutt.. Lykke til <3

  SvarSlett
 18. Fine tanker Linn. For et menneske du er! Bøyer meg i støvet. Håper så inderlig dette går deres vei. Lykke til i morgen. Stor klem

  SvarSlett
 19. Hjertet mitt gråter for dere. Det er så vondt å lese, og jeg håper så inderlig at det vil gå bra med den lille. Kjempevondt at noen må oppleve noe slikt...

  SvarSlett
 20. Tenker på dere <3 synest de tankene du har er helt naturlige! Uten at jeg vet helt sikkert, hadde nok jeg ønsket det samme. Masse masse lykke til imorgen! Stor klem til dere alle :-)

  SvarSlett
 21. Tenker masse på dere! Ber om at dette må gå bra! :)
  At du klarer å være så reflektert å fornuftig i en slik situasjon viser bare hvor god mor du er for både Malin og mini i magen. De er heldige! Og selv om alle kanskje vil gi råd, så er jeg sikker på at de fleste som hr fulgt deg VET at den avgjørelsen du evt tar, er den rette for deg :)
  Vær sikker på at du har manges tanker med deg i morgen :)

  SvarSlett
 22. Krysser fingrene for dere og håper på det beste, og har stor respekt for at du er ærlig om hva du mener og føler. Lykke til, du er sterk!

  SvarSlett
 23. Lykke, lykke til - jeg håper virkelig dette ordner seg for dere! Du virker som en fantastisk mamma, og det er beundringsverdig hvor sterk du er.. Store klemmer fra en fast leser som ikke kommenterer så ofte, men som virkelig heier på deg og den fine familien din <3

  SvarSlett
 24. Masse lykke til i morgen <3 tenker masse på deg <3

  SvarSlett
 25. Jeg tenker så mye på dere. Og håper og ber om det beste. Ønsker dere alt godt.

  SvarSlett
 26. En sterk artikkel som kan kanskje gi deg noen råd eller tips ;
  http://blogg.bt.no/preik/2012/10/18/vi-opplevde-a-matte-slass-og-krangle-for-et-minimum-av-tiltak-for-var-datter-hun-ble-nektet-overvaking-under-fodselen-og-ble-nektet-behandling-som-andre-barn-far-hun-skulle-sultes-i-hjel/#.UH-egL-1Tng

  SvarSlett
 27. Du er så sterk Linn! Du er en av mine største inspirasjoner! Husk det!

  Krysser fingrene og sender mange varme klemmer <3

  SvarSlett
 28. Jeg tenker masse på deg for tiden, Linn. Jeg håper så inderlig det går bra. Jeg synes du har opplevd så masse vondt i livet, måtte du få slippe dette. Jeg skal be for dere. Klem fra meg.

  SvarSlett
 29. Tenker på dere i dag <3

  Klem Marita

  SvarSlett
 30. Du er så modig! Håper alt godt for deg og dine, kjære Linn.

  SvarSlett
 31. Her er et tips til en interessant artikkel; http://blogg.bt.no/preik/2012/10/18/vi-opplevde-a-matte-slass-og-krangle-for-et-minimum-av-tiltak-for-var-datter-hun-ble-nektet-overvaking-under-fodselen-og-ble-nektet-behandling-som-andre-barn-far-hun-skulle-sultes-i-hjel/#.UH_Sb8Uxrt0 Overskriften er veldig brutal, men innholdet er interessant og i kommentarene under kommer det masse erfaringer fra andre i din situasjon, om hvordan de blir møtt i helsevesenet, diverse erfaringer osv.

  SvarSlett
 32. http://blogg.bt.no/preik/2012/10/18/vi-opplevde-a-matte-slass-og-krangle-for-et-minimum-av-tiltak-for-var-datter-hun-ble-nektet-overvaking-under-fodselen-og-ble-nektet-behandling-som-andre-barn-far-hun-skulle-sultes-i-hjel/#.UH_dVFE8CSo

  SvarSlett