tirsdag 6. november 2012

Stavanger

Pausemodus.

Det er så fint å være hjemme, fint og litt sårt og vondt. Fint fordi det er så godt og ha et sted som aldri forandrer seg, det er ingen vonde minner i dette huset, bare mange gode.

Jeg merker godt at det å være gravid pirker i minnearkivet. Plutselig kommer et glimt av noe bortgjemt og vondt, før det forsvinner like fort som det kom, og etterlater meg i et følelsesmessig kaos.
DET er det ingen som forteller deg om. Det er mye fokus på gravidglød, hvor fantastisk det er å bære frem et bytt liv and so on. Men for min del er det langt ifra sannheten. Det er mer bekymringer, vondt alle mulige plasser og en solid knekk for selvfølelsen. Men det er helt okei, for det går over! Selv om det ikke føles sånn.
Verst er den hersens samvittigheten.
Føler ikke jeg strekker til over alt, og nå skal jeg liksom la enda en del av hjertet mitt vandre utenfor kroppen min, inne i et lite menneske som blir helt og holdent avhengig av meg i flere måneder og år fremover.

Det er skummelt!
Jeg vil så mye.
Litt som når magen er mett før øynene, bare at nå snakker vi om at hodet vil mer enn kroppen klarer. Frustrasjon på høyt plan!

Men så har man sånne øyeblikk som nå, Malin sover tungt ved siden av meg, Fillip spreller i magen.
Malin puster tyngre og begynner å ynke seg i søvne mens hun vrir seg urolig. Jeg legger meg inntil henne og stryker over håret hennes mens jeg hvisker "shhj, mamma er her". Da forsvinner ynkingen, og kroppen går fra pinnestiv til gele.
Og jeg får en sårt trengt bekreftelse på at jeg fortsatt gjør ting riktig for oss, og får dekket behovene hennes.
Igår hadde hun 40 i feber, og da er mamma god å ha :-)
Ble en sen morgen på oss, og jeg fikk en hel halvtime på å våkne ordentlig før Malin gløttet på øynene når klokka var litt over halv ti. Sjelden luksus!

Det er jo dette jeg er til for.
Å være mamma Linn :-)

9 kommentarer:

 1. Hehe, det er bra riktig det du sier. Er ikke akkurat bare fryd og gamme å være gravid;P
  Har heldigvis bare 98 dager igjen nå.. så nå er det bare å krysse fingrene for at alt går bra fremover.
  Du er flink som mamma:D
  Ha ei nydelig natt og god bedring til Malin. Kos dere i Stavanger

  SvarSlett
 2. "Litt som når magen er mett før øynene, bare at nå snakker vi om at hodet vil mer enn kroppen klarer". Fantastisk. Takk!
  Hadde en stor fight hjemme i går om samme tema. Har vanligvis en veldig forståelsesfull samboer, men i går var han sliten og frustrert, og da fikk jeg høre det. En krevende jobb tar alle kreftene mine for tiden, og etter klokka fem fungerer jeg ikke i det hele tatt. I tillegg har graviditetsgløden bestemt seg for å heller dukke opp i form av kviser. Det er synd på oss!

  Lykke til på neste kontroll, forstår ikke hvordan du greier deg oppi alt dette med vonde minner og all usikkerheten rundt mirakelbabyen din i tillegg. Du er sterk!

  SvarSlett
 3. Du kommer til å klare deg kjempe bra som tobarnsmor. det er jeg helt sikker på!! :-) Hvertfall når du har så mye hjelp som du har, med Halvard. Situasjonen er jo en helt annen nå, enn da du fikk Malin.

  SvarSlett
 4. fint innlegg! Og du er ei kjempe god mor, men du er ikke bare til for å være mor :)

  SvarSlett
 5. Kjæmpe blogg!!! :)) komentere eller sjekke blogg min? :** <3

  SvarSlett
 6. Vil tipse deg om www.uniquemind.no. Kan være til hjelp både for å bli ferdig med hendelser i fortiden og for at svangerskapet og livet fremover skal bli best mulig. Jeg tror du har uante muligheter i livet. Ønsker deg alt godt:).

  SvarSlett
 7. Malin er så skjønn! Jeg er hundre prosent sikker på at både Malin og Fillip aldri kunne hatt en bedre mamma en deg :D

  SvarSlett
 8. Du skriver så modent og vakkert at jeg blir helt rørt.. Og prinsessa di er bare så skjønn!

  SvarSlett