mandag 15. april 2013

Gode nyheter!


Nå begynner ting endelig å gå rette veien, prøvene blir bedre for hver dag og idag var kreatinen nede på 109. Det jubles! Crpen mener jeg var på 7, så antibiotikaen har gjort jobben sin.
Nå må han bare fullføre kuren, så håper jeg inderlig at vi kan komme hjem igjen.

De har ikke hatt rom ledig, så jeg har sovet hjemme. Det gikk greit frem til igår, vi fikk lov å ha han på perm noen timer mellom hver gang han skulle ha antibiotika (han skal ha hver 8time).
De prøvde en ny flaskesmokk for å se om det kunne hjelpe på spisingen, matingen gikk unna på null komma niks, men han svelgte ekstremt store mengder luft hver gang. Det resulterte i en baby som omtrent sto i bue i hele går kveld.. Han gråt og gråt, og hadde så tydelig vondt i magen sin.
Vi leverte han ikke før ett på natten, da skulle han ha medisin igjen kl 02. Han gråt enda, og det er igrunnen den tøffeste tingen jeg har vært oppi denne uka. Det å skulle gå fra sin egen ti dager gamle baby, mens han hylgråter og har vondt... Da gikk jeg meg en tur rundt sykehuset, og fikk ut alt som hadde samlet seg opp. Halvard kjøpte en stor frozen yoghurt til meg på veien hjem, og hele turen gikk egentlig bare til å samle seg sammen nok til å ikke bryte helt sammen.
  Vel hjemme ringte jeg ned for å høre om han hadde roet seg, og da hadde han heldigvis det.
Fikk ikke sove før klokken var godt over tre, føltes ut som hele kroppen var i "alarmberedskap", umulig å slappe av og få bort tankene. Det merkes godt på kroppen nå, at jeg er på reservelageret og at grensene hele tiden presses. Malin var 8mnd første natten hun var borte, og da var hun i samme hus som meg.. Fillip var ikke en uke en gang. Det er jo ikke noe vi har hatt noe valg med, og det har vært helt nødvendig - men tungt er det alikevel.
 Malin har reist til farmoren sin, sånn som dagene våre er nå med uforutsigbarhet i forhold til når vi er hjemme og når vi har ting vi må gjøre på sykehuset så var det bedre for henne å være der.
Da vet vi at hun har det helt topp, og at vi ikke må planlegge rundt henting/levering i bhg og at vi har en mindre med behov for oppfølging og oppmerksomhet.
Det er litt av en kabal, vi får beskjed om undersøkelser på kort varsel.
Idag fikk vi f.eks beskjed om at vi skulle på ultralyd igjen rett før vi var på vei ut døren for noen timers permisjon. Da var det bare å kle av seg igjen og komme seg opp til riktig rom.
 Nå slipper han det fæle glukosedryppet, han spiser nok selv til at han slipper det.
Igår rev han ut veneflonen sin, så nå har de satt en ny en i foten. Veldig mye greie for både han og oss! Da er den ikke så mye i veien :-)
Jeg er overlykkelig for at vi har sluppet unna sonde, og at han er mer opplagt og har mer matlyst.
Nå er han mye mer våken, og spiser som bare det. Vi bruker Dr.Browns flaskene, så vi har med hjemmefra til sykehuset. Merker veldig stor forskjell på magen hans, når vi bruker dem og når vi bruker andre. Han svelger mye mindre luft.Nå skal jeg kose meg den siste 1,5 timen vi har igjen før han skal leveres.
Jeg har blitt syk, så er ikke så veldig velkommen på nyfødtintensiven før formen er bedre.
Håper en god natts søvn gjør susen, og at formen bare er et resultat av at jeg er veldig sliten etter gårsdagen!

I morgen tidlig har vi øyetime, så blir det blodprøver og legevisitt utenom.
Lille tapre skatten

24 kommentarer:

 1. Åh så godt å lese, nå ble jeg glad! Han er helt nydelig, og dere er så tapre og sterke.

  SvarSlett
 2. ååhh så godt å lese. Her sitter jeg å kjenner dere egentlig ikke, å fremdeles går jeg å tenker på dere hele tiden. Godt å høre at noe går rette veien <3 En stor klem tildere

  SvarSlett
 3. Åhh, han er bare så fin daa! Lykke til videre, håper ting blir enda bedre.
  Tenker på dere <3

  SvarSlett
 4. For en hærlig skatt!! Super tapre er dere virkelig. Får du ammet han, eller gis han erstatning?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Får ikke amme før han har gått opp mer i vekt, og er mer opplagt. Nå må han ha en viss væskemengde i døgnet, og den klarer han ikke med amming. Da blir han for sliten. Men jeg fullpumper, så han får kun morsmelken min på flaske :-)

   Slett
 5. Så godt å høre - har tenkt masse på dere de siste dagene!
  Han er jo bare så nydelig <3

  SvarSlett
 6. Så godt å høre at det går den rette veien! Følger spent med og krysser alle fingre og tær for at han skal få det lettere snart :)

  SvarSlett
 7. Jeg må innom daglig og gjerne flere ganger for å sjekke ståa. Han er en vakker liten skapning. God bedring til deg, og krysser alt for at det kommer flere gode nyheter fortløpende!

  Linn

  SvarSlett
 8. Er ikke flink nok til å kommentere, men har fulgt deg gjennom bloggen siden Malin bare var noen måneder gammel. Ville egentlig bare gratulerer så mye med den lille prinsen, og si at jeg tenker mye på dere! Håper dere får komme hjem og finne roen sammen snart :-)

  SvarSlett
 9. Dere er så flink Linn. Jeg kan ikke sette meg inn i den situasjonen dere befinner dere i. Lykke til, god bedring, og håper dere får han hjem på fulltid snart!

  SvarSlett
 10. Så godt å høre at han blir bedre! Skjønner godt du synes det det er sårt å ligge borte fra ham, men heldigvis sjønner ikke han så mye av det enda. Klemmer til dere

  SvarSlett
 11. Sender masse varme tanker til dere. Kjenner jeg er så glad i dere alle, enda jeg aldri har møtt dere :P
  Gleder meg til dere får skatten med dere hjem for godt :)

  -Hanne

  SvarSlett
 12. Så bra å høre :) hvordan går det med ks såret ditt? Skal selv ha planlagt ks om en drøy uke, kjenner nervene er begynt å komme :)

  SvarSlett
 13. Det var godt å høre! Prisen deres ser helt nydelig ut :-)
  Ønsker dere masse lykke til fremover, og håper dere får ta han med dere hjem snart.
  Du virker som en helt fantastisk mor, stå på!

  SvarSlett
 14. Han er bare så vanvittig nydelig!! Håper dere snart kan ta han med dere hjem og nyte babytiden :-)

  SvarSlett
 15. Få ut alle tårene og bryt litt sammen innimellom!! Plutselig er han hjemme for godt og alt dette blir bare et fjernt minne.. ( og vær glad de ikke har rom til deg-de er grusomme, var der selv i to uker!)

  SvarSlett
 16. Du har vært superflink! Håper alt går helt som det skal nå, og at dere får være hjemme og ha det bra! :)
  Gratulerer med en liten gutt, det har jeg ikke sagt.

  SvarSlett
 17. Kjære deg, liten skjønning dere har fått. Dette er tungt, men husk det gjør deg sterkere. Malin har det godt hos farmor, og Filip er i de beste hender på sykehuset. Han kommer aldri til å huske at du ikke var der på natten da han var 10 dager gammel, vet du. Ikke plag deg selv med sånne tanker, ta vare på deg selv; få søvn og hvile. Det trenger du. Keisersnitt er ingen liten fysisk påkjenning..

  Tenker på dere, og gleder meg over at det går fremover. Snart har du alle sammen hjemme hos deg, og du kan nyte våren og sommeren.

  Varm klem fra Torunn

  SvarSlett
 18. Åh, så glad jeg ble nå :)) Har tenkt masse på dere! Nå må alt bare bli bedre :D

  SvarSlett
 19. Ååhhhh, nå ble jeg glad! Så fantastisk nydelig han er <3 Smelter jo fullstendig :) Krysser fingrene for at alt går i riktig retning fremover også :)

  ♥ Lizbethosnes.com

  SvarSlett
 20. Så utrolig gode nyheter! Nydeligste lille babyen <3

  SvarSlett
 21. <3 sender masse positiv energi til lille prinsen <3

  SvarSlett
 22. Håper du kan oppdatere snart! Har så lyst å høre hvordan det går videre med dere. Har fulgt nøye med i det siste og ønsker dere virkelig bare alt godt! :)

  SvarSlett
 23. Uff..husker styret med pumping - for min del for lenge siden. Vet ikke om det er slik nå lenger, men husker jeg fikk låne eller leie en elektrisk pumpe. Det hjalp.

  Så er det også sånn at du må tenke på deg selv og. Ikke la deg knekke av ammehysteri; gjør det som er riktig for deg. Barn vokser opp og blir sunne, friske og tar utdanning og får gode jobber uten å ha blitt fostret på bare morsmelk. Du skal leve, du og..

  Kos deg:-)

  Klem fra Torunn

  SvarSlett