onsdag 15. mai 2013

#uflaks

Verste dagen i manns minne altså.

Startet med alt for lite søvn, takket være et litt for aktivt hode i natt.
Skulle hatt min første psykologtime (er over ett år siden sist), og klarte å se feil pø hvilken by. Vi har ca sju min til sarpsborg sentrum, og ca 25 til fredrikstad med buss.
Jeg gikk til særp, men skulle vært i fredrikstad.

Så da ble jo ikke det noe.
Veldig nedtur, men sånn går det når man ikke leser nøye nok..
Så da ble det et par timer hjemme, med lunch og litt avslapping før jeg skulle hente Malin.
Gikk som vanlig bort til busstoppet for å rekke kvart på fire bussen.
Der sto jeg i tre kvarter!
Da begynte jeg å bli stressa, for telefonen lå igjen hjemme, og klokka viste 15 min til stengetid i bhg. Løp hjem, ringte barnehagen og fikk bestilt taxi. Fem over fem var jeg i barnehagen! Etter et lite sammenbrudd inne hos mamma mens jeg venta på å bli hentet av taxien, var så enormt stressa og lei meg. Aldri hentet for sent, og var så sur for at bussen aldri kom, og at ikke jeg beregnet mer enn en time til henting. (Det er sykkeritt her, som har skapt en sinnsyk kø, så det skulle gått tre busser på de tre kvarterene, trafikken har stått bom fast..).

Så dagen idag har virkelig vært preget av dårlig humør. Fillip har heldigvis vært blid som en sol mesteparten av dagen :-)

Kvelden har gått til baking.
Første forsøk på baking av browniesmuffins var med gamle egg (jeg har SÅ noia for sånne ting, så godt vi fant det ut før jeg var kommet lenger enn eggedosisen..) så da var det bort på butikken for handling av egg og mer sukker. Nytt forsøk; alt så bra ut, ingenting utgått på dato og ellers alt etter boka. Nesten hvertfall, for når steketiden nesten er over kom jeg på at jeg hadde glemt MEL.

Herlighet, da var det rett før jeg begynte å grine igjen. Fikk hvertfall ordnet seg til slutt, og freden har endelig senket seg her i huset. Alle ligger fint og snorker, bortsett fra meg. Så på tide og lukke øynene, og håpe på en bedre dag i morgen!
Da blir det 17mai feiring i bhg til Malin, og forhåpentligvis oppdatering på utredelsen til Fillip. Fikk heldigvis slippe å komme inn i morgen, ellers hadde jeg ikke fått med meg opplegget i barnehagen til Malin.
Skulle bare bli oppdatert over telefon.
Godt man kan gjøre det sånn innimellom :-)

God natt!

6 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke Malin husker at du har hentet sent en eneste gang (eller to for den sakens skyld): ) Det er vondt når det står på, fordi man blir så desperat, men det går helt sikkert fint etterpå: )

  SvarSlett
 2. Hei hei, just one of these days. Shit happens og ammetåken er tydelig! Ha en fin dag og langhelg:-) hilsen Torunn

  SvarSlett
 3. Godt det gikk bra til slutt ;)

  Når det kommer til datomerking. Jeg vil anbefale deg å stole mer på nesa enn på datomerkinga. Den er altfor streng, og du som er opptatt av miljø og slikt burde kanskje sette deg litt inn i det (det er ikke ment som kritikk, jeg prøvde å formulere det på en måte som ikke virka kritisk, men da ble meninga borte:p)

  Spesielt egg er ekstremt streng merket. Egg er gjerne holdbare i mange måneder etter utløpsdato, og reelt sett kan man hamstre for lange tider framover. Hvis de er dårlige, så merker man det... tro meg! Jeg synes det er så unødvendig å kaste mat som ikke er dårlig, bare pga en ekstremt upålitelig datomerking på pakka. Det eneste unntaket mitt er kjøtt som ikke er fryst ned, der kastes det når det er utgått. Men der står det også ''siste forbruksdag'' og ikke ''best før'' som det gjør på andre ting :-)

  Appensinjuice også er et godt eksempel. Det står at den holder 4-5 dager etter åpning, men jeg har min i 2-3 uker. Den smaker godt, og jeg har aldri noengang blitt dårlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig!
   Bruker egg stort sett hvertfall en mnd lengre enn datomerking, er jo pga eøs vi plutselig har en mnd kortere holdbarhet, men vi sliter jo ikke med de samme sykdommene som andre land, så her er det ikke noe problem. Teite regler.

   Tester eggene da, i en bolle med vann. Reiser de seg rett opp, eller står på skrå - så brukes de ikke. Og det var dessverre sånn at alle sto i giv akt.. Så da måtte det nye til;)

   Slett
  2. Jeg er også helt enig ang datostemplingen dere nevner her! Det er også verdt å nevne at eggene var holdbare i over en mnd lenger enn det det står på pakkene nå, før Norge begynte å bruke EU-reglene for datomerking...

   Slett
 4. Huff... Slike dager altså... Men du kan ihvertfall trøste deg med at Malin helt sikkert syntes det var kjempestas å være den siste i barnehagen! :D Barna der jeg jobber "konkurrerer" ihvertfall om komme først og/eller bli hentet sist :P

  SvarSlett