tirsdag 4. desember 2012

Jul!

I helgen hadde vi jo besøk av hele familien omtrent, på lørdag var foreldrene til Halvard flydd hit fra Bergen, søsteren med mann + to barn, Nicolay,  mamma og Hannah var her.
Da bakte vi kakemenn nok for hele jula! Årets adventsstake. Fatet det står i er fra SIA på Nordby. De har en hvor det står advent også forresten, men jeg falt mer for God Jul :-)  Ser at lysene er litt støvete, utrolig hvor fort det legger seg!
 Sånn ser stuen vår ut for øyeblikket. Jeg er så utrolig fornøyd med den nye sofaen, jeg er så merkelig når det kommer til tekstiler, jeg kan ikke fordra syntetiske stoffer som microfiber og lignende.
Sofaen vi hadde tidligere var jo i et eller annet syntetisk stoff, som jeg synes var superekkelt å ta i og ligge i. Ble til at mesteparten av kveldene ble tilbrakt i sengen med lerret og film eller en serie, fremfor å ligge nede i sofaen og se på tv. Så tror mannen også er ganske fornøyd med at vi har byttet sofa, hehe.
Dette er ektorp fra Ikea. Skal ha en stol også i fra samme serie, må først komme oss på Ikea eller finne en fin en på finn.
Da blir puffen byttet ut. Vi var så heldige at vi fikk med flunk nye hvite trekk til sofaen, så om vi en eller annen gang skulle ville bytte, så kan vi det.
 Helt utrolig hvor mye mer åpent og luftig det kan bli, bare med litt ommøblering og utbytte av møbler. Vi tjente faktisk på møbelbyttet, den nye kostet 1500kr mindre enn vi solgte den gamle for:-)
Anbefaler virkelig å sjekke finn.no før man kjøper helt nye møbler. Det ligger mange nesten ubrukte kupp der, til en mye billigere penge. Miljøvennlig er det også! Da kan man bytte med god samvittighet.
 Her ser dere nye vitrineskapet og tv-benken. De er ifra Annika serien til Jysk.
Var faktisk mannen som fant dem på nett, de har tilbud på dem akkurat nå.
Må bare skryte litt, det er faktisk JEG som har montert skapet helt selv.. Utrolig egentlig!
Anbefaler ikke å gjøre sånne ting alene, hvis man har barn rundt - ble endel stygge ord ;-)
Måtte gjøre noen av tingene flere ganger før det ble riktig.. Men det var verdt det da, ble jo en helt ny stue omtrent, når vi fikk ut det gamle.

Tven skal henges opp på veggen, må bare få tak i veggfeste først :-)

Nå gjenstår bare spraying av speil, det blir enten lysegrått eller sølv.
Og nedpussing av bordplatene på stuebord og spisebord, skal ha en lys drivvedfarge slik at vi får litt mer kontraster.
Alt kan ikke være hvitt!


10 kommentarer:

 1. Vi har også det vitrineskapet fra Jysk, det er så fiiint :) Kjøpte også spisestuen vår der, den er hvit med grått trekk på stolputene. Tenker å kjøpe lysekrone på Ikea og ha over. Billig og bra :-)

  SvarSlett
 2. Så koselig det var hos dere :-)
  Har du mulighet til å legge ut nærbilde av det skiltet ved siden av TV-en?

  SvarSlett
 3. Så fint det var blitt :D Kjekt når man tjener på å kjøpe brukt! Solgte mitt gamle vitrineskap for 2000, og fant akkurat det jeg ville ha på finn for 1400, så tjente på det :) Og når det nesten ikke ser brukt ut så har man virkelig gjort et kupp!

  SvarSlett
 4. Elsker innleggene dine, Linn:) Så fint dere har det:)

  SvarSlett
 5. Sååå fint dere har det! Og utrolig koselig med familiebesøk og kakebaking.

  SvarSlett
 6. Samme vitrineskap som oss, jo :) Må treffes med jentene en dag, A spør nesten daglig! Men det får bli etter jul... Ikke så mye fri igjen før det nemlig. Maria

  SvarSlett
 7. Så utrolig koselig dere har det! Du er så flink! :)
  Kan jeg spør hvor den laaange bildelisten på veggen i stua er kjøpt? Har leita overalt - men det er bare sånne korte stusser igjen overalt! :(

  SvarSlett
 8. Same vitrineskap som oss - og med fint namn på serien :p Flott å lese at du monterte sjølv, for eg har gått å telt på knappane om eg skal prøve til helga, men tenkt at det kanskje ikkje er så lurt. Men kanskje eg skal tørr likevel :)

  Koslige bilder!

  SvarSlett
 9. Jeg har samme tvbenk og vitrineskap :-D

  SvarSlett
 10. Jeg har samme tvbenk og vitrineskap :-D

  SvarSlett