onsdag 5. desember 2012

Nr 1.. eller 2?


I år har det som står høyest på ønskelisten til Malin vært et lekekjøkken.
I fjor investerte vi i fullt utstyrt dukkehus, og det blir brukt mye.
Hun fikk flere esker med lekemat i tre utenom, så hun har mesteparten av det hun trenger til kjøkkenet fra før av. Men spørsmålet er hvilket av disse to jeg skal gå for!
Jeg tenker litt på at det røde er litt mer guttvennlig enn det med rosa detaljer, men samtidig så vet jeg jo ikke om lillebror kommer til å være interessert i å kokkelere etterhvert.
Og om han skulle være det, så kan jo evt de rosa håndtakene males.
Det er kvalitetskjøkken i tre, fra KidKraft så jeg ser for meg at det vil bli tatt vare på i mange år fremover, og ikke minst bli brukt mye. Jeg synes det er bedre å gi en stor ting, som jeg vet blir brukt, enn mange små ting bare for å fylle opp under treet.

For ikke så lenge siden gikk jeg ordentlig gjennom rommet hennes igjen, sorterte ut leker som ikke blir brukt og la alle lekene sortert i forskjellige kurver.
Nå har vi minimert det til en stor kurv til barbiedukker og utstyr til dem, en mindre kurv til småleker som lekefigurer, små hus og lignende, en stor kurv til utkledningsklær, dukkehuset, tegnesaker, en kasse til duploen og dukkesengen til oppbevaring alle bamsene. På den måten har hun kun ting som faktisk blir brukt, og det blir enklere for henne å rydde. Hun har to bildelister på veggen med bøker utenom, veldig praktisk måte å oppbevare bøker uten at det tar mye plass.
Tips til dere med små barnerom! :-)

Etter jul får hun ny seng, da går vi for en halvhøy seng med plass under.
Rommet hennes er akkurat passe størrelse, men ganske avlangt så det er greit og få utnyttet plassen så godt som mulig. Da blir det hvertfall god plass til kjøkkenet.

Men tilbake til poenget, hehe!
Hvilken farge og hvilket kjøkken hadde du gått for?
Jeg synes selv det peneste er det hvite, men så får man jo et større kjøkken om man velger det røde.
Luksusproblem egentlig.. Men alltid greit med flere synspunkter!

54 kommentarer:

 1. Hvorfor i all verden må håndtakene males blå hvis lillebror skal leke med det? Herlighet.. skal han ikke få lov og leke med dukkene til malin heller om han vil det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Såklart skal han få lov til det, men hvis han skal ha det på rommet sitt tenker jeg at det vil se litt finere ut med f.eks lysegrønne eller brune håndtak, enn rosa med hjerter:)

   Slett
  2. og da tenker jeg jo selvsagt på når Malin har vokst fra det, de skiller jo fire år :-)

   Slett
  3. :)) Men det røde er vel best syns jeg.. Det er jo litt større og mere funksjoner på :)

   Slett
 2. Jeg synes absoulutt du skal gå for det hvite kjøkkenet! Det var så mye finere :D og litt enig med kommentaren over, gjør jo ingenting om lillebror leker med et kjøkken med rosa håndtak ;)

  SvarSlett
 3. Det hvite var kanskje finest. Men med det røde får hun jo telefon, microbølgeovn, kjøleskap og fryser i tillegg!
  Akk.. valgets kval ;-)

  SvarSlett
 4. Jeg hadde gått for det røde, rett og slett fordi det er mer plass:-)

  SvarSlett
 5. Jeg hadde gått for det røde, rett og slett fordi det har flere skap:-)

  SvarSlett
 6. Jeg stemmer rød, men så har jeg litt mer funkis heller enn shabby stil selv, da ;)

  SvarSlett
 7. Hmm vanskelig å si, i å med at man får mere hvis man kjøper det røde. Men den andre passer vel bedre til rommet hennes? Uansett hvem du velger så blir hun nok fornøyd :)

  SvarSlett
 8. Jeg ville tatt kjøkken nr 1.
  Men kjøkken nr 2 er jo kjempe fint det også, så skjønner godt at dette er vanskelig.

  SvarSlett
 9. Det røde! Det var kjempekult. Det andre ble bare kvalmende søtt, hehe :) Lykke til med valget, og ha en nydelig dag videre!

  SvarSlett
 10. Eg syns nesten du skal tenke på Malin, og ikkje lillebror akkurat no. Kanskje får lillebror verktøysett/verktøybenk i framtiden, og da må kanskje Malin trå til side?:) Uansett så hadde eg eit kvitt kjøkken med innslag av rosa som lita, og det leikte bror min med støtt og stadig. Verken han eller andre brydde seg om at det var "jenteleike/jentefarga". Viss eg skulle valgt av dei to kjøkkena du har bilde av hadde eg valtg nr 2, mtp at det er mykje meir å gjere der (men hadde kjøpt det i rosa, sidan rosa er finast, hihi!)

  Ser at kjøkkena til barn har tapt seg kraftig sidan eg var lita. Eg hugsar så inderleg godt det flotte leikekjøkenet mitt, som var "rundt" med noko på kvar kant. Det hadde kjøleskap, mikrobølgeovn, frys, komfyr, benkplass, og sitteplass til dukka mi. Heilt fantastisk for ei lita jente! Eg var så glad i det. Hadde eg hatt ei lita jente hadde eg ganske sikkert kjøpt dette her http://www.kidsa.no/epages/Store.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/KIDSA/Products/KK53193 sidan det har mange fleire valmoglegheiter framanfor dei andre :) lykke til med kjøpet, Malin kjem nok til å elske det!

  SvarSlett
 11. Det røde synes jeg var finest, det skulle min datter hatt. Kjempe stilig!

  SvarSlett
 12. Nummer 1 !!! :-) Vi har nummer 1 , det med rosa på.
  Lillebror klarer da vel å leke med kjøkken som er litt rosa på ?
  Det finnes ingen jente og guttefarger ;-) Her i huset skal de lære å leke med blå ting, så vel som rosa ( selvom mamman elsker rosa da).

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt, men tenker at om det skal inn på hans rom etterhvert, så er det greit å kunne få det til å skli inn fint. Jeg fikser ikke ting som ikke matcher :p

   Slett
 13. Jeg ville valgt det røde, pga flere funksjoner! = morsommere for Malin :)

  SvarSlett
 14. Nr 1, helt klart! Om lillebror skulle bli intr i kjøkken så kan han jo få komme på rommet til Malin og leke? ;) Jeg synes det røde ikke var fint i det hele tatt.

  SvarSlett
 15. Det kjøkkenet er forresten ikke hvitt... Det ser man jo også på bildet :-)

  SvarSlett
 16. Nr 1 helt klart! :) Mye finere med lyst kjøkken enn ett rødt, syns jeg da! Og lillebror bryr seg sikkert ikke veldig om litt rosa detaljer, min sønn elsker nå ihvertfall fargen rosa ;) Hehe.

  SvarSlett
 17. Nr.1likte jeg best :) men nr.2 så kansje litt kjekkere ut for de minste med mikro og mer utav kjøkkenet ;)
  skjønner godt du trenger hjelp til og velge ;)

  SvarSlett
 18. Jeg hadde valgt kidkraft kjøkkenet, men i hvit i stede for rødt ;)

  SvarSlett
 19. Nr 1. Men du får det røde i andre farger også :) Vi har et plast kjøkken fra step2. De selges desverre ikke i Norge lenger. Men elsker det.

  SvarSlett
 20. Spør Malin om hvem hu har mest lyst på :)

  SvarSlett
 21. Gå for rødt! må være morsomt for malin med kjøleskap også da :) hun vil sikkert ha det kjøkkene som er størst, med flest muligheter. uansett farge.

  SvarSlett
 22. Ja, det rosa er utolig søtt.. Men det røde kan hun jo leke mer med.. det er jo større skap, mere skap oosv.. Og det er jo ikke stor prisforskjell? Og den er vel evt. flere farger en kun rød? Og det kan vel males og gjøres fint? Det rosa blir jo såå liiiite

  SvarSlett
 23. Definitivt det røde :)

  SvarSlett
 24. Hvorfor ikke velge det røde kjøkkenet i Hvitt:
  http://www.kidsa.no/KidKraft-White-Vintage-Kjokken

  SvarSlett
 25. Kan du legge ut londoninnkjøp? Hadde vært veldig fint :)

  SvarSlett
 26. Hadde gått for det røde. Det var det peneste. Det med rosa hadde jo bare et skap og en komfyr. Invister i et skikkelig kjøkken hvis du først skal kjøpe kjøkken.

  SvarSlett
 27. Det røde tror jeg er morsomst for barn! De bryr seg jo ikke like mye om hvordan det ser ut som de voksne ;) Veldig artig at du blogger så mye for tiden! :)

  SvarSlett
 28. Jeg kikket på KidKraft kjøkken i fjor, masse fint, men endte med Ikea sitt! Kjempeflott, nøytralt og innholdsrikt + på nedsatt pris før jul siden Brio sitt kjøkken er konkurrent og på tilbud i disse dager :) Bare et tips!

  SvarSlett
 29. Det røde :) synes det var finest

  SvarSlett
 30. Hadde nok valgt nummer 2 som flere sier her, med tanke på at det har et større kjøkken, noe jeg tror barna setter pris på :) Tror heller ikke at fargen er så viktig for barna :)

  SvarSlett
 31. Det røde er jo kjempestilig!! Finnes jo også i hvitt. Tipper at Malin blir veldig fornøyd uansett!
  Herlig med oppdateringer, liker'e! Gleder meg til London-innlegg!
  Ha en fin kveld, Linn:)

  SvarSlett
 32. Tror kjøkken nr 1 er mer "deg". Og det er jo kjempe fint. Men jeg tror jeg hadde valgt nr 2. Mye mer kjøkken på det, mer å leke og fantasere med. :-)

  SvarSlett
 33. Vi har bestilt det røde der, bare at vi har bestilt i rosa, til Lykke Elise :) Stod mellom flere typer, men gikk for det tilslutt. Synes det virket mest spennende :) Det finnes jo i hvitt også da, tror jeg heller ville gått for hvitt enn rødt :)

  SvarSlett
 34. Det røde! Var mest likt et "ordentlig" kjøkken, med isbitmaskin og greier og greier ;-)

  SvarSlett
 35. Nummer 1 :) det var sikkelig fint :D

  SvarSlett
 36. Dette :P
  http://www.kidsa.no/epages/Store.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/KIDSA/Products/KK53208

  Men av de to ville jeg valgt nr2, mye mer å gjøre med det følte jeg, og så var det jo skikkelig stilig da!

  SvarSlett
 37. Hei :-) Jenta mi har kid craft kjøkken, men de på bilde er litt små, jenta mi fikk når ho var 4 og ho fikn et av de som er større :-) da følger det med kjøleskap og komfyr, det er litt dyrere men verdt det ;-)

  SvarSlett
 38. Det røde, mikro er et must, det var det da jeg var lita :)

  SvarSlett
 39. Det røde! Både jeg og min lillebror lekte heftig med mitt lekekjøkken da vi var små, og det var veldig kult å ha mikro! :)

  SvarSlett
 40. eg ville valgt d røde

  SvarSlett
 41. Jeg hadde ivhertfall gått for den røde modellen! Kanskje jeg hadde kjøpt det i hvitt, men stilig i rødt også :)

  SvarSlett
 42. Vi har det røde, bare i hvitt.
  Har to jenter som nå er 2 og 5 år og de leker masse med det begge to. Kjøpte det til jul ifjor og det har holdt seg bra. Liker veldig godt at det er skapplass sånn at man kan oppbevare lekemat og kjøkkenredskaper der.

  Lurt å sette det sammen på forhånd for det tok ganske så lang tid ;)

  SvarSlett
 43. SÅ flott julegave, Malin skal få. Det røde var ko veldig røft med masse moderne funksjoner, mens det første (1) var mye mer husmorkoselig! Jeg vet ikke hvilket jeg ville gått for, kanskje det røde i og med at det er flere funksjoner på det? Ha en riktig god førjulstid, til dere alle sammen!

  SvarSlett
 44. Liker tre bedre enn plastikk! Sjekk ut leikekjøkkenet til husetvedfjorden.blogspot.com kanskje litt seint å få dette til før jul, men det må være ideelt!!

  Mette

  SvarSlett
 45. Det er best med kjøkken som har mest mulig oppbevaringsplass. Kjøkkenet tar stor nok plass i seg selv om ikke tilbehøret skal ligge å flyte på grunn av manglende oppbevaringsplass ;)

  Men har sett disse på toys r us og de var laaave

  SvarSlett
 46. Det røde, absolutt! Og om ikke lillebror blir interessert i kjøkken, så kan det jo hende Halvards gutt liker det, og vil leke sammen med henne? :)

  SvarSlett
 47. Hvit :) Det var superfint :)

  SvarSlett
 48. Det røde finnes jo også i hvitt! ;) Syns det røde har mye flere detaljer

  SvarSlett
 49. Ville tatt nr to fordi det har flere funksjoner og minner meg mere om et ekte kjøkken :) Dessuten finnes det jo i flere farger :D

  SvarSlett