tirsdag 5. mars 2013

Hjemmelagede fiskeboller - oppskrift!

Idag prøvde jeg meg for første gang, og jeg er rett og slett overimponert over meg selv - og hvor enkelt det faktisk var!

 Du trenger:
1kg torsk (eller annen hvit fisk)
1ss salt
ca 1/2 tsk hvit pepper
ca 1/2 tsk Muskat
2egg
2dl melk
2dl matfløte
50gr meierismør
2ss potetmel.

Fremgangsmåte:
 Begynn med å smelte smøret, og sett det til avkjøling.
Renskjær fisken, og fjern bein om det trengs.
Kjør fisken og saltet i en kjøkkenmaskin, frem til den er seig og fin.
Tilsett krydderet, og potetmelet og kjør det godt i kjøkkenmaskinen.
Når det er skikkelig rørt inn, tilsetter du det kalde smøret, rør til dette også er godt inne i fiskedeigen.
Tilsett ett og ett egg, og så fløte og melk.









Kok opp fiskekraft (jeg jukset, med en skikkelig kvalitetskraft fra Jacobs) form fiskedeigen til boller i den størrelsen du foretrekker, ha gjerne litt kaldt vann på hendene før du begynner, da blir deigen enklere å jobbe med. Legg bollene forsiktig nedi den kokende kraften, og skru ned varmen slik at det såvidt småkoker. Jeg lot bollene trekke i ca 20 minutter, og synes resultatet ble helt perfekt!


Hjemmelaget hvit saus laget jeg med 2ss meierismør, 2ss mel (dette lager du jevning av, det vil si at du smelter smøret, og tilsetter melet og rører godt)
Tilsett så
2dl melk og 1dl matfløte (resten av det som er igjen etter fiskedeigen)
ca 1/2 teskje salt, og litt hvit pepper.
La koke til den tykner litt, og spe med litt fiskekraft til du føler den har passe konsistens.


Smaker nydelig med litt karri på toppen!

Dette ga virkelig mersmak! Helt fantastisk godt, og en enorm forskjell fra kjøpebollene når det kommer til smak. Jeg var litt redd for at det skulle bli veldig "fiskete" i smaken, jeg er nemlig ikke så alt for glad i fisk som smaker.. fisk! Hehe. Men disse ble rett og slett en liten smakseksplosjon i munnen, og sammen med resten av tilbehøret ble det helt perfekt.

Nå skal jeg legge Malin, så skal jeg koke opp resten av fiskedeigen slik at jeg kan fryse ned en hel hau. Nå er det slutt på kjøpeboller, for det var virkelig ikke så mye jobb som jeg hadde trodd!
Gleder meg til å teste ut flere oppskrifter på hjemmelagede fiskeprodukter, kjempekjekt å kunne vite hva man spiser, og vite at kvaliteten er tipp topp :-)

12 kommentarer:

  1. Utrolig herlig med en slik oppskrift. Tusen takk, dette skal testes :)

    SvarSlett
  2. Fiskekraft jukser du enkelt til med f.eks. 1 L vann og to fiskebuljongterninger:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vil ikke bruke fiskebuljong, inneholder bla natriumglutamat - og det er noe vi prøver å styre unna :-) En dag jeg har ork, skal jeg koke hjemmelaget kraft, og fryse ned slik at jeg har klart til neste gang:-)

      Slett
  3. Gleder meg til å prøve, jeg elsker fiskeboller! :-)

    SvarSlett
  4. Oi! Det var jo absolutt ikke umulig. Jeg ble glad for å høre at det ikke smakte "fiskete". Er heller ikke så veldig glad i ordentlig fiksesmak. Haha. Dette skal jeg absolutt prøve neste gang vi skal ha fiskeboller. Har du tenkt å prøve deg på fiskepinner? Isåfall MÅ du dele oppskriften, haha! Når fiskebollene er kokt, kan man bare kjøle de ned å fryse de da?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tenkte prøve meg på fiskepinner ja!
      Nå har jeg fryst ned en svær porsjon, så håper de er like gode når de tines igjen :-)
      Kan oppdatere innlegget neste gang vi har det til middag;)

      Slett
  5. Så flink du er!
    Har aldri laget fiskeboller selv, men det står på min to-do-liste innen kort tid ;-) Beste fiskebollene man får.

    Pst, de smaker utmerket etter frysing også ;-)

    SvarSlett
  6. Har oppskrift på geniale fiskepinner!
    1. Del torskefilet i passe fiskepinnebiter
    2. Dypp en bit i mel så det dekker hele
    3. Dypp biten så i pisket egg
    4. Dypp biten i en blanding av knust corn flakes og fiskekrydder
    5. Stek i smør til den blir gylden
    6. Nyt med for eksempel hjemmelaget potetmos

    NAM!:) ferdige fiskepinner kan ikke sammenlignes med disse;)
    Hilsen fra Malene:)

    SvarSlett
  7. Åååh, så herlig! Jeg hadde fiskeboller i karrisaus til middag, og det er så godt :) Karrien gjør virkelig hele greia ;) Prøv neste gang, hihi!

    SvarSlett
  8. Nam! Så utrolig godt ut, tror dette blir søndagsmiddagen her i huset :) Fiskeboller i hvit saus med stooore mengder karri var livretten min når jeg var liten, gleder meg til å prøve det igjen. Tusen takk for at du legger ut oppskriften med bilder, veldig kjekt å se bildene for da vet man at man gjør det riktig når man holder på med matlagingen.

    SvarSlett
  9. Så gøy! Så flink du er :) Så mange blogginnlegg du kommer med for tiden! Artig å følge med. Jeg har jo fulgt med siden Malin var liten :-)

    SvarSlett
  10. Moro at du er så aktiv her inne Linn. Har fulgt bloggen din i årevis :D

    SvarSlett