mandag 4. mars 2013

Ny start

God morgen!

Idag fikk vi en skikkelig bråkete start på dagen.
Halvard hadde mistet mobilen ned mellom sprinkelsengen til Fillip, og sengen vår så når den ringte så fikk den holde på en good stund før vi fikk fisket den ut. Senga vår er skrudd fast i sengegavlen, som igjen er skrudd fast i veggen. Sengen til Fillip er helt inntil sengen vår og veggen, så den måtte Halvard fiske frem mobilen med en liten list.. Litt av et prosjekt halv syv på morgenen!

 For å spare tid på morgen, legger jeg alltid frem klærne Malin skal ha på seg på en stol kvelden før. Idag var hun kjempeflink og kledde på seg selv og kom inn, så alt jeg trengte å gjøre var å gi en hadesuss og ønske dem en god dag. Vanligvis står jeg opp, vekker henne og kler henne og følger dem ned. Så føler jeg "jukset" litt, men for søvnlageret var det ekstremt godt med 11timer søvn, mot usle fire natten før. Har generelt sovet veldig godt dette svangerskapet, ikke hatt noe problemer med søvnen slik jeg hadde når Malin lå inne i magen. Generelt er dette svangerskapet og forrige vært som natt og dag!
Når Malin var i magen var formen et mareritt, skikkelig vondt i ryggen og sov veldig dårlig.
Denne gangen er det ikke sånn, jeg merker ryggen ikke er helt som den skal og kjenner det i bekkenet når jeg går mye eller overanstrenger meg, men det verker ikke hele tiden. Jeg har heller ikke trengt behandling hos fysioterapeut eller smertestillende.
Tror faktisk tempurmadrassen kan ta mye av æren for det.
Og Halvard :-) Helt sprøtt hvilken effekt han har hatt på meg, nå har jeg sovet normalt og godt i over et år! Med kun noen få netter en sjelden gang i ny og ne med dårlig søvn, og da stort sett pga sykdom hos Malin eller lignende. Og det etter 10-11 år med søvnproblemer. 
Så trygghet var tydeligvis det jeg trengte, for å kunne sove godt.

Etter en lang og god dusj igår, fikk jeg min første fotmassasje noen gang.
Merket godt at beina mine bærer på noen ekstra kilo nå, så det var utrolig godt og få myknet de litt opp. Jeg sliter med å smøre beina mine med fuktighetskrem, så jeg er veldig heldig som har en samboer som orker å gjøre det, selv om han hater å holde på med bodylotion ;-)
Samme med ryggmassasje.
Synes jeg har vært veldig heldig egentlig, og prøver å sette litt ekstra pris på alle de småtingene, slik at den siste tiden blir så bra som mulig. Hvis man er veldig flink til å fokusere på de positive tingene, forsvinner mange av de negative. Det er fort gjort å komme inn i et dårlig tankemønster, hvor man bruker mye tid på å tenke over alt man er misfornøyd med, og glemmer de positive tingene.
Jeg har foreksempel irritert meg lenge over ting jeg ikke liker hjemme, som veggfargene og soverommet vårt. Nå er jo begge deler snart slik jeg vil ha det, og da blir det plutselig utrolig mye gøyere og holde det rent og ryddig hjemme. Trivsel har mye å si!

Nå er det faktisk bare fem uker igjen, fikk litt sjokk når jeg så på kalenderen at om toppen fem uker, er jeg tobarnsmamma. Jeg skal til jordmor på torsdag, og neste uke blir det ny ultralyd med vekstoppfølging. Alt er klart her hjemme, klærne er vasket, vognen er klargjort og alt han trenger er på plass. Det eneste jeg mangler er våtservietter fra Earth friendly baby. Greit og ha i stelleveska når vi er ute. Hjemme vasker vi bare med klut og litt olje når han trenger bleieskift. Men helsekosten her i byen var utsolgt for dem, så jeg må se om ikke jeg finner de på en annen helsekost :-)
 

 


Nå kommer straks Cathrine, jeg har allerede rukket å gå over hele huset og ta de småtingene som var igjen etter helgen. Nå skal huset holdes strøkent helt frem til han kommer, det gir meg litt mer nødvendig ro, for om det skulle skje noe er det greit at vi har alt klart hjemme, slik at vi kommer hjem til et rent og ryddig hus :-)

Nå er det bare 16 dager til mamma og lillesøster flytter inn ved siden av oss, så han får holde seg inne til da slik at ikke det blir så mye styr for Malin. Jeg gleder meg så mye, det skjer så mye positivt for tiden, og jeg skal tviholde på denne fantastiske følelsen så lenge jeg kan.
Nyte at jeg orker, ikke er nedfor eller lei. Fokusere på at vi får et lite mirakel snart, og at vi egentlig, tross alt er ubeskrivelig heldige. Som har hverandre, som får en til og som faktisk har et liv med utrolig mange positive ting i.

Når man etter en lang nedtur, endelig får en opptur - så føles det som om man plutselig ser klart igjen, etter mange uker med tåkete syn.

Alle bildene er små glimt fra Malins rom.

4 kommentarer:

 1. Godt å kunne få hentet inn litt søvn når man trenger det. . .
  5 uker er jammen meg ikke lenge nei :)
  Misunner deg virkelig den siste spenningsventingen,og ikke minst fødselen og få se den lille for første gang!
  Selvom det kun er 7 mnd siden jeg opplevde det for andre gang,hehe.

  Ha en herlig ny uke :)
  Klem

  SvarSlett
 2. ELSKER disse innleggene dine, Linn!
  Det er så gøy å følge deg, og nå som du har blogget så mye er det ekstra gøy!!
  Har fulgt deg siden malin kom til verden og nå gleder jeg meg bare masse til nestemann kommer! :)

  SvarSlett
 3. Er så gøy når du lager innlegg som dette :D
  Kjempefine bilder!:)
  Kunne du kanjse hatt spørsmålsrunde snart? :)

  SvarSlett
 4. Du er så utrolig til å skrive, og du muntrer meg opp så til de grader. Ikke bare muntrer opp, men du gir meg skikkelig realt håp og tro på at absolutt alt ordner seg uansett hva som skjer. Skulle ønske jeg kunne truffet deg en gang og gitt deg en klem for alt det positive du har hjulpet meg med, for jeg tenker virkelig på deg og det du har gått gjennom når jeg føler verden raser. Dere får et lite mirakel, og dere er så heldige - samtidig som jeg er så glad på deres vegne og unner dere det så innmari. Stå på Linn!

  SvarSlett