søndag 28. april 2013

Fremgang

Hei!

Denne uken har bare flydd, og vi har fått unnagjort masse. Torsdag var vi inne for å ta MR av hodet til Fillip, og det gikk veldig bra. Tok ca en time, og han sov stort sett hele tiden. Han fikk masse mat før vi gikk inn, og hodet hans ble satt "fast" med noen små puteliknende greier. Vi ble utstyrt med ørepropper, både jeg Halvard og Fillip. Bråkte greit mye når maskinen gikk i gang. På fredag var vi inne for kontroll og blodprøver på nyfødtintensiven . De hadde fått endel prøvesvar, men de hadde ikke fått tak i den eksperten som kunne tolke svarene, og det er for komplisert til at noen av legene på Fredrikstad sykehus kan tolke det. Det er sjeldent det tas sånne prøver av så små barn, så det er ikke mange i Norge som klarer å tolke resultatet. Frustrerende for oss, men legen regnte med at hun fikk tak i han på mandag. Vi fikk også vite at kreatininen skal ned på 30, og nå er den på 63. Den var på 149 når han ble født, så gikk den gradvis nedover før den fikk et hopp opp. Kreatininverdiene forteller noe om hvordan nyrene fungerer, høye verdier er dårlig, det tyder på at nyrene ikke fungerer som de skal. Det er veldig sjeldent hos nyfødte, så det har vært litt av et styr. Mye ultralyder, prøver og undersøkelser. Heldigvis tyder alle ultralydene på at nyrene fungerer tilfredsstillende.
Nå er det snakk om at binyrene kanskje ikke produserer kortisol, og hva følgene av det blir vet vi ikke enda. Kortisol er kroppens stresshormon, vi trenger kortisol for blandt annet at immunforsvaret skal gjøre jobben sin. Hele denne prosesseb har vært tung, det har vært mistanke om mye forskjellig som heldigvis har blitt utelukket litt etter litt.

Til uken skal vi inn for enda flere blodprøver, denne gangen krysser legen av for absolutt alt som kan krysses av slik at han slipper og ta så ofte. De kommer stadig på nye ting de vil teste, og som kan ha en betydning for utredningen, det er derfor vi har tatt så mye. Det går mest på hormonnivåer, og alle mulige verdier i kroppen. Helt utrolig hva de kan finne ut med et stikk!

Ellers er Fillip som en hvilken som helst annen baby, helt normal i "oppførsel" og veldig bedagelig anlagt. Sover fortsatt store deler av døgnet, men har lengre våkenperioder. Virker som han har skjønt forskjell på natt og dag, han sover hele natta kun avbrutt av et måltid.
Helt herlig er det:-)

9 kommentarer:

 1. Utrolig glad for å lese at det er fremgang!

  SvarSlett
 2. det siste bildet var helt nydelig: ) Så fint det går fremover og nedover med verdier og prøver. Vi er heldige med norsk helsevesen, egnetlig (:

  SvarSlett
 3. Nydelige gutten deres! <3

  SvarSlett
 4. Blir så glad hver gang jeg ser at du oppdaterer på instagram! For en nydelig bebi!
  Hilsen førstegangsgravid :D

  SvarSlett
 5. For en hverdag dere har.. Håper de finner gode svar raskt! :)

  SvarSlett
 6. Vi følger spent med :) Du har fått en utrolig nydlig gutt, og kos deg masse med mann og barna fremover :)

  SvarSlett
 7. Godt med fremgang! Jeg kjenner en voksen dame uten cortisolproduksjon! Hun trenger tilførsel av det hver dag og det kan bli kritisk hvis det skjer en ulykke eller noe ekstra stressende som skjer der cortisolen er avgjørende for kroppen! Håper dere snart får svar!

  SvarSlett
 8. Utrolig søt han er! Det er noe jeg har lurt på, som jeg ikke helt finner tilbake til; Visste dere at det kom til å være noe galt med han før han ble født? Mener jeg har lest noe om det. Men kan godt hende det var en annen blogg og at jeg blander. Uansett så er det godt å høre at dere har framgang!

  SvarSlett
 9. Hvordan går det med Malin da?
  Har hun kommet hjem fra farmor?
  Flott at det går bedre med lillegutt, men hva med andra barna??

  SvarSlett