mandag 4. mars 2013

For mye av noe godt..

... Kan være sinnsykt deilig!

Bare ikke når du har en baby som tar 90% av mageplassen.
Halvard lagde pizza til oss ikveld, og jeg slukte to svære pizzastykker.
Toppet det med en kurv jordbær, og  roper snart på elgen...


Lesson learned!
Idag handlet jeg og Malin inn en kilo fersk torsk fra fiskedisken på meny.
Halvard hentet kjøkkenmaskin hos mamma, og i morgen har jeg planer om å prøve meg på hjemmelagede fiskeboller. Jeg har googlet "surimi", og lest alt for mye om hva fiskeprodukter inneholder. Hjalp ikke stort når jeg spurte han som jobber i fiskedisken på meny hva de bruker i fiskekakene sine. "rester, det som blir skåret av fiskebein osv". Fiskekaker blir aldri det samme.
Ikke fiskeboller eller fiskepinner heller. Så håper jeg får dreisen på å lage slike ting fra bunnen av.
Da er det jo ikke verre enn å stå et par timer på kjøkkenet, å lage store porsjoner med fiskekaker, pinner og boller av ferske rene fiskeprodukter, som fryses ned i porsjonsbokser. Så har vi sunne og gode middager lett tilgjengelig de dagene vi skal ha fisk. Easy peasy!
Deler selvsagt oppskrift om det blir vellykket :-)

5 kommentarer:

 1. Wow, så flink du er som prøver deg. Jeg har aldri satt meg inn i hva slike fiskeprodukter inneholder, men jeg kan tenke meg at det ikke er særlig delikat. Det er veldig sjeldent jeg spiser det, og egentlig kjøtt generelt. Er på ingen måte vegetarianer, men spiser kjøtt med måte om jeg kan si det sånn, haha.. Skulle gjerne ha vært flink å lagd det fra bunnen.. Vist det blir vellykket må du dele, får kanskje litt inspo til å gjøre det selv :) Jeg er foressten fast leser av bloggen din.. Leste den for mange år siden når Malin var liten også, og fant deg igjen for noen mnd siden.. Spennende og følge svangeskapet ditt :)Glad på dine vegne. Supert at livet går rett vei :D Beklager den lange kommentaren.. Rambling... Haha..

  SvarSlett
 2. Fint å høre at jeg ikke er den eneste som er bevisst på hva matvarer inneholder! Holder meg langt unna matvarer som inneholder surimi, MUK, palmeolje o.l (og First Price produkter etc), men venninnene mine bare fnyser av meg når jeg forteller dem hva matvarene de spiser virkelig inneholder. Blir så oppgitt av at folk ikke er mer opptatt av hva de putter i seg!

  Ha en fin dag, og lykke til med den siste tiden av svangerskapet!

  Hilsen 19 åring fra Sørlandet som elsker bloggen din :)

  SvarSlett
 3. Hmmm. Høres veldig gått ut. Men min personelige mening er at man skal spise all maten. Har selv jobbet med "de fattige barna i afrika ", så jeg kaster ikke mat. Jeg spiser rester og bruker all maten. Så d at butikker lager fiskekaker av restene og av de fileene som ikke blir solgt er bedre en at de blir kastet. Mille

  SvarSlett
 4. Jeg synes du er så flink til å undersøke hva ting inneholder Linn! Du er en stor inspirasjon og har åpnet øynene mine en god del.
  Desverre finnes jeg ikke flink til å google hva ting inneholder og faktisk finne ut noe fornuftig, så det er ganske bra at du skriver om det, for du skriver på en måte det er lett å forstå :)
  Lurer på om du sjekker ut hva som finnes i klærne dere bruker, i leke til barna og forskjellige ting i hjemmet?
  Plastredskaper på kjøkkenet skal visstnok være fy-fy. Bakeboller, stekespader, visper osv. Når det kommer i kontakt med varme avgir det giftige stoffer.
  Plastservise med mye melamin skal heller ikke brukes til varm mat, da det gir økt risiko for nyrestein.

  http://www.kk.no/910269/legg-bort-plastserviset-naar-maten-er-varm
  http://bloggbyberit.blogspot.no/2011/09/plastredskaper-pa-kjkkenet-farlig.html

  SvarSlett
 5. Altså, jeg er veldig for hjemmelaget, næringsrik mat! Men samtidig- er det ikke bra at butikken bruker hele fisken da? Det er jo fortsatt FISK, og selvom den ikke egner seg på tallerkenen uten å blandes med noe, betyr jo ikke det at den er ekkel eller uspiselig. Dersom alle skulle spist kun de fine filetene hadde det ikke vært mye fisk igjen i havet til slutt ..:) Bare en tanke. Men, igjen - jeg vil helst slippe unødig tilsetningstoffer i form av palmeolje, salt og andre konserveringsmidler om jeg kan.

  SvarSlett