onsdag 3. april 2013

En laaang påskeferie!

Denne påsken tørr jeg påstå at har vært mitt livs beste.
En perfekt kombinasjon av kjærestetid, alenetid, barn og familie.
Vår siste påske med "bare" to barn!
Neste år er vi fem. Det føles godt, jeg føler jeg endelig er der jeg vil være.
Det har vært så mange opp og nedturer, at hele forholdet har vært en lang berg og dalbane.
Alikvel står vi stødig, og jeg føler meg mer forelsket nå enn noen gang.
Jeg føler meg trygg på at vi kan takle det som kommer sammen, etter det helvete vi har vært igjennom. Nå kan det bare gå en vei :-)

 Malin fikk på seg kaninkosedressen, og spredde litt påskestemning i huset!
 Vi har hatt taco/filmkveld, lørdagstradisjon. Denne gangen fikk jentene slippe til med knivene, gikk litt hardt for seg, men etter litt øving gikk det så agurken fløy alle veier. Det kan være litt "ork" å la barna slippe til på kjøkkenet, gris og surmuling over å måtte vaske hendene på nytt etter og ha både hostet og nyst inn i håndflaten (da får en viss mamma liiitt noia..hehe!) Men absolutt noe som skal gjøres oftere. De både kan og vil hjelpe til, og jeg tror at mye av kvalitetstiden ligger i å la barna slippe til på helt hverdagslige ting, som å hjelpe til med maten.
Om man bare tar seg de ekstra minuttene, og finner frem litt tålmodighet så har man brått en kvalitetsstund i hverdagen samtidig som lærer bort grunnleggende viktige ting.
 Elsker samspillet mellom dem, de kan krangle så busta fyker men alt i alt er de veldig glad i hverandre, og flinke til å finne på ting sammen. De skiller to år, og er mer som søsken i oppførselen, enn tante og tantebarn. Nå som de bare er en dør unna hverandre, blir det sjeldent tid til å kjede seg.                                                    Godt for både store og små!
 Vi har hatt koselige morgener, med frokost foran barnetv, i tillegg til at store og små har sovet lenge flere av dagene. Søvnlageret har fått seg en solid opptur etter denne påsken!
Sover fortsatt veldig godt når jeg først sovner, men det er ikke like enkelt å finne en stilling det er mulig å sovne i, merker tyngden nærmer seg makspunktet for hva kroppen klarer. Veldig takknemlig for at jeg kun har 5 dager igjen, og ikke 26 som jeg kunne risikert om ikke det var for at han skal ut med planlagt keisersnitt. Velger å se de positive sidene med det, og håper at opplevelsen blir fin og så ukomplisert som mulig.
 Vi fikk også tatt en skikkelig skogstur, med bål og pølse med pinnebrød.
Jeg elsker at kjæresten min er flink til å bake, og ikke er redd for å røre i grytene.
Han lagde en pinnebrøddeig på null komma niks, og pakket ned det vi trengte.
Eneste jeg trengte gjøre var å få på meg turtøy, og kle barn :-)
 Greit med litt hjelp når strikken på dressen er glemt!
Er så takknemlig for alt han gjør for meg og ungene, sprekker jo nesten over av hormoner og blir rørt av alt. Det er så fint og dele livet med noen man føler er på samme plan som en selv, og som engasjerer seg og bidrar utover det man bør og må. Tålmodigheten, og væremåten hans er beroligende og avlastende.
Det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker over hvor heldig jeg har vært, og er som fikk akkurat han.


Utnyttet siste rest av is, og skle ned bakken.
Den var litt mer utfordrende for pingvinmammaen som vagget seg nedover i veldig sakte tempo!
Har heldigvis til gode å fly på isen, selv om det har vært nærme nok flere ganger ;-)

 Malin følger fascinert med på hvordan Halvard klargjør bålplassen.
Egentlig, ville han ha meg til å gjøre det - men den utfordringen skippet jeg glatt!
Klarer knapt få fyr i peisen, så da er det greit å overlate denslags til proffene ;)
 Vi hadde med nok mat hvertfall, og drikken måtte selvsagt være i "påskefarger".

Jeg gikk i speideren en stund som liten, og noen av de beste minnene er pølse med pinnebrød.
Det er noe helt spesielt med smaken av mat som har blitt grillet over bål fremfor ovn.
Ungene hadde ikke tålmodighet til å vente til det var gjennomstekt, så etter en grillet pølse hver endte de med å spise pølse med deig.. Det var visst veldig godt, så mye av deigen forsvant uten å bli hverken stekt eller surret rundt pølse ;-)
Solstråla!
Vi lekte gjemsel, og det ble endel kreative gjemmesteder.
Koselig tidsfordriv, timene bare fløy avgårde.
To slitne voksne, og to enda slitnere barn fant fornøyd dusjen og alt av klær ble kastet i vaskekjelleren, bållukt har sin sjarm der og da - men den har en tendens til å fylle hele huset med bållukt i lange tider etterpå om ikke det blir vasket med en gang.
Jeg og Halvard hadde ons-lør helt alene, og de dagene ble brukt på kjærestetid, lange morgener i sengen og sene kvelder. Mye god mat og veldig etterlengtet alenetid, med kun oss i fokus.
Skikkelig energiboost til forholdet, så nå er vi godt rustet for våkenetter og barneskrik.
Vi går inn i vår siste helg som tobarnsforeldre, og begge ser veldig frem til tiden fremover :-)

6 kommentarer:

 1. For et fint innlegg..ønsker dere alt godt, veldig fint å høre at du føler at alt går så bra. En blir så sårbar når en går gravid, og det kan være tungt for forholdet. Det vet jeg mye om ;)

  SvarSlett
 2. Åh, er så glad på deres vegne at jeg nesten blir rørt, gleder meg veldig til å se første bilde av gutten deres og høre at alt har gått bra! Masse lykke til, kos dere de siste dagene :D

  SvarSlett
 3. Tar meg selv i å sjekke bloggen din før nettavisene om morgenen i disse dager. Er så spent. Godt å se at du er på pluss siden igjen. Masse lykke til :)

  -Ulrikke

  SvarSlett
 4. Så kjekt å høre at du har det bra for tiden :) Ønsker dere lykke til med familieforøkelsen, håper alt går etter planen! :)

  SvarSlett
 5. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det fine sengsettet ditt, Linn? :-) Har noen lignende puter som jeg ønsker å matche til det trekket. Synes det var så fint! På forhånd takk :)

  SvarSlett
 6. Veldig gøy å følge bloggen din!:) Har et spm ang sengen deres, hva heter den? Og har dere kjøpt med gavl eller følgte den med?

  SvarSlett